Nyhedsbrev – Medio - Januar 2012

Kunstrunden Sydvestjylland vokser

Kære kunstrunde-venner
Vi er nu så langt fremme med forberedelserne til Kunstrunden Sydvestjylland i påsken 2012, at vi synes, at det er blevet tid til at give Jer lidt flere informationer.

Hvor mange er vi?
Vi er nu 81 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier. Hertil kommer foreløbig 8 kunstmuseer og udstillingssteder. Og et par mere er på vej. Vi er især meget glade for at kunne byde regionens kunstmuseer med i vores Kunstrunde. Det løfter os alle.

Konkurrencen
Vi har indtil nu fået 55 gavekort og gaver ind til konkurrencen. Beløbsmæssigt er vi oppe på over 50.000 kr. Det er rigtigt flot.
Med et gavekort giver vi vores gæster en lidt større oplevelse. Vi får vigtige kontaktdata, som vi kan bruge fremover, og du får indgangen til en dialog, der senere kan udløse et genbesøg og et mersalg.
Hvis du ikke er med, men har fået lyst til at medvirke, kan du sende os en mail. Du kan nå det endnu.

Markedsføringsmateriale
Vi er i fuld gang med at gøre vores katalog færdigt. Det bliver en flot tryksag. Den består af stort kort, der bliver foldet, og indeholder en præsentation af alle de steder, der kan besøges. Kataloget vil blive trykt i 20.000 eksemplarer på dansk og 5.000 på tysk.
Vi trykker også små plakater, der er lige til at hænge op hos dig selv eller et sted i dit nærområde.

Samtidig er vi ved at lægge sidste hånd på vores Kunstrundepas. Det skal bruges til vores konkurrence. Kunstrundepasset er gratis. Du skal selv være med til at sprede det. Passet er lavet, så det kan bruges som en lille personlig indbydelse. Derfor kan du være med til at sprede det til dine egne kunder og hvor du ellers kommer frem.

Endelig er vi ved at få fremstillet et banner til hver deltager. Banneret er af stof og måler 80x80 cm. Det skal bruges som et udendørs blikfang ved din dør i påsken. Banneret er lavet, så vi kan bruge det næste år. Derfor er det til låns. Deltager du ikke i 2013, skal det leveres tilbage.

Du vil få direkte besked, når vi har dine markedsføringsmaterialer klar. Første sending kommer med posten her sidst i januar. Anden sending vil blive leveret til turistkontoret i dit område. Her skal du selv afhente det.

Også hjælp til din digitale markedsføring
Vi arbejder i øjeblikket på at lave noget flot grafisk materiale i digital form. Det kan du bruge til at sende til dine kunder via mail, eller på din hjemmeside. Det er gratis og frivilligt. 

Vi håber blot, at du vil yde dit bidrag til, at vi får spredt vores fælles markedsføringsmateriale bedst muligt. 

Hjemmesiden
Vores hjemmeside er hele tiden under udvikling. Det er et stort stykke arbejde. Har du ikke set den endnu, skal du prøve at klikke ind på www.kunstrunde.dk

Sponsorer
På nuværende tidspunkt har vi fået 10.000 kr. fra Sydbank Sønderjyllands Fond, 10.000 kr. fra Toosbuys Fond og 50.000 kr. fra Esbjerg Fonden. Samtidig har Lund Skilte i Esbjerg lovet vederlagsfrit at trykke nogle store skilte til indfaldsvejene i de byer, hvor der er skilte hertil, og Grafisk Trykcenter har sponsoreret trykning af plakater. Vi må indrømme, at det er kommet noget bag på os, at vi har fået den store økonomiske støtte. Det er jo i sig selv fantastisk, men vi vil nok ikke kunne bruge alle disse penge i år. Overskud vil gå til næste års Kunstrunde.

Pressedækning
Vi er så småt ved at tage fat på pressedækningen. Vi har allerede sendt flere pressemeddelelser ud, og der er kommet et par mindre artikler om Kunstrunden Sydvestjylland ud af det. Der vil komme flere.

På det helt store plan arbejder vi på at få udgivet et 24 siders avistillæg sammen med JyskeVestkysten. Der arbejdes med et oplag på 70.000 eksemplarer, som dækker hele JV udgivelsesområde, der har mere end 600.000 indbyggere. Det vil kun kunne ske, hvis der bliver en fornuftig annoncedækning.

Det er især spisesteder, overnatningssteder men også andre med et hjerte for kunst og kunsthåndværk, som skal kontaktes. Det bliver et unikt sted at markedsføre sig på - i en ny og spændende sammenhæng. Er du selv interesseret eller har du ideer til, hvem vi kan spørge, vil vi gerne have en mail fra dig.

Vi arbejder også på at få Kunstrunden Sydvestjylland præsenteret på midtersiderne i Vadehavs News og Vesterhavs Turist. Der er aviserne, der er målrettet turisterne. Endelig ser vi på at indrykke en fælles annonce i Kunstavisen, der også gerne skal give os omtale.

Det hele sker i tæt samarbejde med turistorganisationerne i vores 5 kommuner.

Mange hilsner

Preben Schmidt og Niels Kongsbak