Nyhedsbrev – medio april  

Kunstrunden Sydvestjylland – Lever

Kære kunstrunde-venner
Først en tak til Jer alle. Tak fordi I gav os opbakning til vores ide og koncept. Og tak for de mange glade gæster, som I gav en god oplevelse de tre dage i påsken.

Vi er overbevist om, at Kunstrunden Sydvestjylland har flyttet mennesker. Både fysisk og mentalt. Og vi har besluttet, at der kommer en Kunstrunden Sydvestjylland i påsken 2013.

Derfor vil vi gerne have lidt flere fakta. Dem sidder du inde med.

Evaluering
Vedhæftet følger en evalueringsskema. Vi håber du vil give dig tid til at udfylde det, og sende det retur. Vi har sat en frist til udgangen af denne måned, men lad være med at vente. Gør det med det samme, mens oplevelserne er i frisk erindring.

Kunstrunden 2012 er slet ikke slut
Selvom du lukkede din dør i søndags kl. 17.00 er Kunstrunden Sydvestjylland 2012 slet ikke slut. Det ”direkte salg” var måske ikke helt overvældende.  Men …

Rigtigt mange kom forbi. Og det var måske lidt svært at få handlet, når der er stor trængsel. Kunstkøb kræver tid til samtale. Derfor skal vi lige vente på et ”eftersalg” inden vi gør regnebrættet endeligt op. Vi ved at mange gæster tog hjem med en god oplevelse. En utilfredsstillet nysgerrighed og gerne et visitkort. 

De købedygtige og købeduelige skal nok finde dig. Det gælder især, hvis du har givet dem et stærkt indtryk. Som person og via dine værker.

Derfor skal du fortsat vise, at du er en del af Kunstrunden Sydvestjylland. Både på din hjemmeside, dit CV og i dit atelier eller værksted.  Her vil vores nye store A1 plakat give et et flot signal.

Du skal være stolt af dit deltagerskab. Kunstrunden Sydvestjylland er et censureret arrangement. Her er der deltagere fra alle mulige kunstarter. Og de er udvalgt fra den gode ende rent kunstneriske. En flot buket.

Kataloget skal du stadig lægge frem. Det giver dine kommende gæster et fint indtryk af mangfoldigheden og kvaliteten. Resten af 2012 vil kataloget kunne fungere som en kunstguide. Selvom påsken er slut, er der stadig kunstnere, kunsthåndværkere og atelier samt museer, der ønsker besøg.

Vi fik en drømmestart. Sydvestjylland er blevet en kunstdestination.

Dit eget materiale
Jeg havde glæden af at passe Infocentret alle tre dage i påsken.

Der fik vi i alt - 234 besøg.
Heraf var 5 tyskere, 6 svenskere og 2 englændere.
Anslået var 50 % lokale fra det sydvestjyske, mens resten kom udefra.
Fredag – 46 – fordelt på timer: 10, 6, 2, 16, 12,
Lørdag – 109 – fordelt på timer: 25, 28, 22, 18, 7, 9,
Søndag – 79 – fordelt på timer: 2, 14, 15, 10, 20, 18.

Jeres materialer var fremlagt på to lange borde. Det tog gæsterne vel imod. Alle gæster fik tilbudt en plasticpose med opfordring til at samle sig, det de fandt mest spændende. Også fra steder, de umuligt kunne nå i påsken. Jeg udleverede 167 poser, så der blev taget godt fra.

Samtidig understregede jeg, at alle 91 steder også var i live om 14 dage. Og at de for den sags skyld også vil kunne aflægges besøg senere på sommeren. Jeg er sikker på, at det vil give Jer kunder på et senere tidspunkt. Så tag godt imod de forsinkede kunstrunde gæster.

Det overskydende materiale ligger nu her hos mig i Esbjerg. Dog har Bogh og Bogh taget materialet fra Ribe til sig, så det kan hentes her.

I morgen kommer turistcheferne til møde her hos os på Niels Bohrs Vej. Jeg vil give dem materialerne med retur til deres turistkontorer. Her vil de blive lagt frem. Du er også velkommen til at kontakte dem, og lave en aftale, hvis du vil have materialerne eller dele heraf retur.

Hjemmesiden
Vi har siden oprettelsen haft 5595 besøg. Heraf 5162 danske og 298 tyske. Målt i forhold til lignende ”eventsider”, som vi har kendskab til, er det rigtig fint. Også her bliver der et ”eftersalg”. Hjemmesiden vil blive tilpasset og året ud virke som en ”kunstguide”, der giver et overblik og frister med Jeres værker.

Kunstnetværk Sydvestjylland 
Husk at vi onsdag den 18. april 2012 kl. 16.30 har vi stiftende generalforsamling i foreningen: ”Kunstnetværk Sydvestjylland”. Det sker hos Niels Kongsbak, Jyllandsgade 44, 6700 Esbjerg. Under punktet: ”Eventuel”, vil vi kort kunne udveksle synspunkter og erfaringer fra Kunstrunden Sydvestjylland.

Ring hvis du er i tvivl – eller hvis har noget på hjertet.

Mange hilsner
Preben Schmidt og Niels Kongsbak
36 97 35 40             29 86 24 30