Nyhedsbrev – Januar 2012


2012 bliver et år med kunst i Sydvestjylland


Kære kunstner, kunsthåndværker, galleri, museum og udstillingssted i Sydvestjylland

Vadehavsprojektet går nu ind i sit sidste og afsluttende år. Flere års god snak og konceptudvikling er nu afløst af konkrete handlinger og afprøvning af events.

Det betyder, at styregruppen er blevet opløst og erstattet af enkelte nye projektmedarbejdere og arbejdsgrupper, der står for gennemførelse og evalueringen af de udvalgte koncepter. 

Sydvestjysk Kunstmøde – 29. februar 2012
Mødet bliver det sidste i rækken på 4 kunstmøder. Sæt kryds i din kalender. Programmet ligger klar medio januar. Sydvestjyske Kunstmøder har været velbesøgte. Det er gratis at deltage, og du får indlæg at tænke over og workshops at blive dygtigere af.

Det er vores forventning, at vi her på det sidste møde i regi af Vadehavsprojektet finder frem til den måde, vi i fremtiden skal samarbejde på, når vi ser på kunst som en del af oplevelsesøkonomien. Kontaktperson: Preben Schmidt.

Rundetårn – 23. marts – 13. maj 2012
En lille gruppe kunstnere og kunsthåndværkere fik chancen for at leje udstillingssalen i Rundetårn. Der var en kort frist, hvis det skulle blive i 2012. Derfor valgte gruppen at håndplukke 20 kunstnere og kunsthåndværkere. Det var vigtig at tegne en høj profil med kvalitet og med repræsentation af forskellige kunstarter.

Vadehavsprojektet har valgt at understøtte dette initiativ, og anvende udstillingen i Rundetårn til et turistfremstød i hovedstaden for Sydvestjylland. Det er tanken at vise Sydvestjylland som et sted, hvor man kan møde kunst og kunsthåndværk på højeste niveau. Og det sammen med store smagsoplevelser og prøver på musik fra vores egn. Kontaktperson: Niels Kongsbak.

Kunstrunden Sydvestjylland – 6.-8. april 2012 – i påsken 
Over 100 søgte om at blive optaget. Censuren er afsluttet og 73 kunstnere og kunsthåndværkere blev godkendt. Hertil kommer, at Kunstrunden 2012 vil have åbne døre i mindst 7 gallerier, ligesom en række andre udstillingssteder og museer vil byde indenfor.

Kunstrunden er kunstnernes arrangement, men koordineres i påsken 2012 af Vadehavsprojektet. Det er også værd at lægge mærke til, at turistorganisationerne i de 5 kommuner; Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Tønder er vigtige medspillere.

I 2012 vil fokus være på synliggørelse i forhold til publikum i vores eget område og nabolaget, samt ikke mindst overfor gæster, der er her i forvejen. I påsken 2013, når konceptet er færdigudviklet, vil Kunstrunden blive en aktivitet, der i sig selv  vil tiltrække gæster udefra. Erfaringer fra Skåne viser, at det er muligt i stor målestok. Kontaktperson: Niels Kongsbak.

Kunstnetværk Sydvestjylland
I forbindelse med Kunstrunden, bliver der behov for at stifte en forening. Dette vil være klogest for at sikre, at kunsternes egne indbetalinger og økonomi kan holdes adskilt fra projektet. Samtidig vil den nye forening kunne blive den ramme, der fremadrettet bliver forankringspunktet for Kunstrunden og Kunstmøderne.

Det er således alene de brede initiativer på regionalt plan denne forening skal tage sig af. Foreningen planlægges at blive stiftet i forbindelse med Sydvestjysk Kunstmøde den 29. februar 2012.

BlueWaterArt - 3.-5. februar 2012
Ikke alt lykkes. Desværre har EFB Elite besluttet ikke at gennemføre den planlagte kunstmesse. Den skulle finde sted på Blue Water Arena, den 3.-5. februar 2011. Vi var helt enige i denne beslutning. Interessen fra stadekøbernes side var ikke stor nok. Vi gjorde et helhjertet forsøg, men vi må konstatere, at kunstmesser generelt har det svært i disse år.

Flere ting er i gang
Kunsthåndværkermarkedet i Ribe den 1.-2. oktober 2011 havde fin tilslutning. Der arbejdes på endelig beskrivelse af konceptet og evalueringen. Det er tanken, at markedet skal gentages i 2012. Hvis det sker, vil det blive den 29.-30. september 2012 i forbindelse med det årlige høstmarked i Ribe. 

Også forskellige kunstpakkerejser er ved at blive testet. Det er Skærbæk Fritidscenter og Kunstnerhuset, der står for aktiviteten og afprøver salgbarheden af forskellige tilbud om kunstophold.  Læs mere under ”Farverige dage” på www.kunstnerhuset-vadehavet.dk. Kontaktperson: Karin Lorenzen Kjærgaard.


Kontaktperson om kunst i Vadehavsprojektet er: Projektkoordinator, Preben Schmidt, psc@svuf.dk, tlf.2697 3540.